Het repareren van fietsen is hem met de paplepel ingegoten: zijn vader was fietsenmaker en de opa’s van beide kanten ook. Al vanaf zijn zesde is hij bezig in de fietsenbranche. Het begon met vakkenvullen in de groothandel van zijn vader en nu is hij al twintig jaar eigenaar van Elvano Rijwielen aan de Veldhovenring. De zaak bevindt zich in de schuur van zijn achtertuin. Sinds vorig jaar runt hij de zaak samen met zijn vijfentwintigjarige zoon Ozzy (vernoemd naar).

Zo vader, zo zoon
De twee doen alles samen, vertelt Ozzy. “We hebben een hele hechte band. We gaan samen naar festivals en concerten. We hebben de grootste lol.” Des te meer redenen voor Ozzy om terug te keren naar het bedrijf van zijn vader. Ozzy was namelijk al eerder werkzaam bij zijn pa, maar wilde weten hoe het was om voor een baas te werken. Nadat hij dit zeven jaar heeft gedaan, keert hij terug om fulltime aan de slag te gaan. “Het is veel flexibeler en ik miste vooral het ontmoeten van mensen.”

Dat is volgens beiden wat het fiestenmakersbestaan zo mooi maakt: “Iedere dag zie je andere mensen”, vertelt Huib. “Er komen hier veel studenten. Nederlandse maar ook buitenlandse. Het is leuk om die verschillende nationaliteiten te zien.”

Voornamelijk studenten dus, want goedkoop, maar qua fietsen zijn alle soorten en maten er te vinden: van kinderfiets tot omafiets. Je kunt bij Elvano tweedehandsfietsen kopen en je oude inruilen.

Nu zijn zoon ook in de zaak werkt kunnen er meer fietsen gerepareerd worden. “Zo’n tien a twintig per dag”, laat Huib weten. “Het is nu wel lekker druk omdat we het met z’n tweetjes doen.” Er staat een verbouwing op het programma, maar veel hoeft er niet te veranderen. “We doen dat geleidelijk aan, zo af en toe klussen we wat op een donderdag. Maar het moet er niet te luxe uit gaan zien. Het moet gewoon lekker gezellig en huiselijk blijven, zoals het nu ook is.” En dat is het.